• slidebg1
  • slidebg1

Online rezervacija

dolazak
odlazak

Raspoloživi termini

Pogledajte listu raspoloživih termina za ovu sezonu.

Saznajte više

Kontaktirajte nas

+385 (0)98 844 259

info@zulijani.com

Rabac

Rabac, očaravajuće malo ribarsko naselje iz 19. stoljeća smješteno je na jugoistočnom dijelu istarske obale. Rabac odiše klasičnim mediteranskim ugođajem i šarmom koje se kroz vrijeme razvilo u turističko središte.

Spoj ribarske kulture i pomorske tradicije osjeća se i danas na svakom koraku pri obilasku Rapca. Okružen bujnom mediteranskom vegetacijom i biserno plavim morem pruža ugodu svim osjetilima u svakome trenutku. Zbog svojih lijepo uređenih i održavanih plaža, Rabac je ujedno i dobitnik Plave zastave, međunarodne ekološke organizacije s ciljem poboljšanja sigurnosti i opremljenosti plaža i okoliša.

pogledajte video

Oklica Rapca

Osim aktivnosti vezanih za Rabac nude se i brojne druge mogućnosti. Svakako preporučujemo izlete brodovima na obližnji otok Cres, prilikom kojega ćete se susresti sa šarolikim podmorskim svijetom, a izuzetno su česti susreti izletničkih brodova s delfinima.

 

U neposrednoj blizini Rapca, na brežuljku iznad mora, smjestio se grad Labin. Ukoliko ste ljubitelj pješačenja i prekrasne netaknute prirode do Labina možete pješačkom stazom iz Rapca. Gradski muzej nudi obilazak starog rudnika, jedinstvenog u ovom dijelu Europe, te brojnu etnološku i arheološku zbirku kroz povijest samoga grada.

 

U blizini grada na otvorenom dijelu Dubrova, nalazi se park skulptura „Bijela Cesta“ s preko 70 radova modernog kiparstva brojni svjetskih umjetnika. Ljubitelji arhitekture mogu posjetiti i najmlađi gradić u Istri koji je udaljen samo 9 kilometra od Rapca te predstavlja idealan prikaz modernije arhitekure i života iz prošlog stoljeća gdje možete posjetiti crkvu u obliku okrenutog rudarskog vagona i zvonik u obliku rudarske svjetiljke. Izgrađen je prema nacrtima poznatoga tršćanskog arhitekta Gustava Pulitzera Finalija, a stručnjaci su ga davno prozvali biserom modernističke arhitekture.

Video o Rapcu i okolici

Broj stanovnika

1.534

Temperatura mora

Najniža u ožujku (od 9,3°C do 11,1°C), najviša u kolovozu (od 23,3°C do 24,1°C)

Salinitet mora

Prosječno iznosi od 36 do 38 promila

Vegetacija

Šume u Istri pokrivaju 35% površine (borove šume i makija)

Klima

Mediteranska klima (siječanj 5°C do 9°C, kolovoz 22°C do 25°C)